Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia Burgdoerferi. Je kunt de ziekte van Lyme oplopen door een tekenbeet. Hierbij kan een rode vlek of kring ontstaan. Symptomen zoals koorts, spier en gewrichtspijn, zenuwklachten, hart en huid klachten kunnen een eerste uiting zijn van de ziekte. De rode kring is niet altijd zichtbaar of wordt niet ontdekt, wanneer wel zichtbaar en/of last van de klachten neem contact op met uw huisarts.

 

De symptomen van de ziekte van Lyme zijn zo uiteenlopend dat het voor artsen vaak lastig is om de diagnose te stellen. Helaas zijn de meningen van artsen en wetenschappers zo verdeeld dat er nog geen duidelijke behandeling is van de ziekte van Lyme. Helaas komt het dus ook voor dat in de reguliere gezondheidszorg de ziekte Lyme niet ontdekt wordt. Hierdoor zijn veel mensen genoodzaakt uit te wijken naar de alternatieve geneeswijze.

 

Als er na een jaar geen behandeling is geweest is er sprake van chronische Lyme wat betekent, last van gewrichtsontsteking, hart en ogen kunnen zijn aangetast, verschillende neurologische klachten zoals uitval, en prikkelingen van zenuwen. Een behandeling kan op dat moment verslechtering voorkomen maar niet genezen waardoor er blijvende schade zal zijn.

 

Op dit moment zijn de testen op de ziekte van Lyme niet volledig, de medische wetenschap heeft te weinig kennis en er is te weinig geld om de mensen die ziek zijn geworden financieel te kunnen ondersteunen wanneer zij hierdoor niet of minder kunnen werken.

 

Ik merk dat mensen de ziekte van Lyme wel kennen, maar niet de impact weten op iemands leven. Op mijn leven heeft het namelijk een grote impact. Als jonge meid van 28 verwacht je dat je energie heb, veel kan werken en mee kan doen aan de maatschappij, maar ik ben beperkt in mijn mogelijkheden. Niet alleen ik moet rekening houden maar ook mijn partner en mijn omgeving. 

 

Voor meer informatie